Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

01.04.2020

Výzva na registráciu do medzinárodnej súťaže študentských krátkych filmov o ľudských právach: This human world 2020

Každoročný filmový festival o ľudských právach This human world opäť organizuje Súťaž študentských krátkych filmov o ľudských právach 2020 pod záštitou Informačnej služby OSN (UNIS) Viedeň a Vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) v Rakúsku v spolupráci so školami v Maďarsku, Rakúsku, Slovensku a Slovinsku. Cieľom súťaže je priblížiť mladým ľuďom ľudské práva a 30 článkov medzinárodnej deklarácie ľudských práv, dať im priestor kriticky uvažovať o ľudskoprávnych témach a ponúknuť platformu, kde žiaci môžu predstaviť svoje práce.

Do súťaže sa môžu zapojiť 10 až 20 roční žiaci a žiačky, študenti aj študentky, individuálne alebo ako trieda, s krátkym filmom na tému jedného z článkov Všeobecnej deklarácie ľudských práv. Tohtoročný festival by sa chcel pripojiť k najväčšej celosvetovej konverzácii o budúcnosti na našej planéte, ktorú spustila Organizácia Spojených národov (OSN) začiatkom roka 2020 pri príležitosti 75.výročia založenia organizácie. Témou tohtoročnej súťaže je teda „Vybudujme budúcnosť spoločne“

Dĺžka filmového príspevku môže byť max. 3 minúty. Súťažiaci môžu pri výrobe a editovaní filmu použiť akékoľvek nástroje, povolené sú všetky žánre.

Hlavná cena poroty bude ocenená aj finančne a víťazný príspevok premietnutý v rámci otvorenia medzinárodného filmového festivalu THIS HUMAN WORLD, ktorý sa bude konať od 3. decembra do 13. decembra 2020 vo Viedni. Mladí filmoví tvorcovia budú pozvaní na otvorenie festivalu do Viedne.

Termín registrácie do súťaže je 6. november 2020.  

Podrobné informácie o súťaži a registrácii

Kontakt k registrácii do súťaže a ďalšie informácie o súťaži: schulfilmprojekt@thishumanworld.com